Home » Relevant events, Relevant news » ATLEC @ presentation NV-A leaflet “Een beperking mag geen handicap zijn”Een beperking mag geen handicap zijn
Feb
17

Helga Stevens during the presentation

Helga Stevens during the presentation

Monday evening 17 February, PhoenixKM was present at the presentation of the leaflet “Een beperking mag geen handicap zijn” (an impairment cannot be a handicap) in the Flemish Parliament in Brussels, Belgium.

Helga Stevens during the presentation

Helga Stevens during the presentation

Op 17 februari stelde de N-VA haar nieuwe brochure ‘Een beperking mag geen handicap zijn’ voor in aanwezigheid van de sector. Ook PhoenixKM was aanwezig

Personen met een beperking worden geconfronteerd met wachtlijsten, ingewikkelde procedures en een versnippering van bevoegdheden tussen overheden en diensten.

Vanuit die analyse werkten N-VA-parlementsleden Lies Jans en Helga Stevens een langetermijnvisie uit waarin de autonomie en een zorgsysteem op maat voor personen met een handicap centraal staan.

Zo pleit de N-VA voor één gespecialiseerde Dienst Onderzoek en een sterk vereenvoudigde administratie. Personen met een beperking die kunnen en willen werken moeten daar alle kansen toe krijgen zonder risico op verlies van hun tegemoetkoming. Elke persoon met een erkende handicap en een ondersteuningsnood, moet een persoonlijk ondersteuningsbudget krijgen. Met dat budget, zeg maar een soort financieel ‘rugzakje’, kan hij/zij dan zelf zijn zorg sturen.

U kan de brochure hier lezen en bestellen.

Comments are closed.