Home » Relevant events, Relevant news » Klantenbereik via sociale media en e-commerce / gebruik van aangepaste ICT
Apr
30

HAZO vzw - Handicap Zelfstandig Ondernemend

HAZO vzw – Handicap Zelfstandig Ondernemend

Dit thema kan aangevuld worden met een peercounselingsessie waarbij nog andere vragen kunnen aan bod komen die met uw persoonlijke actuele problematiek te maken hebben.

E-marketing, hoofdthema van de avond :
Verplaatsings- en communicatiemoeilijkheden kunnen voor bepaalde ondernemers met een handicap een hinderpaal zijn om vlot hun klanten te bereiken. Maar met de hedendaagse mogelijkheden kunnen er middelen aangereikt worden die daarbij een hulp zijn. Denken we maar aan de sociale media als kanaal om nieuwe contacten te leggen of bestaande klanten op te volgen.
We zullen het ook over e-mailmarketing hebben, dat een zeer krachtige vorm van promotie voeren blijft, dit mits het naleven van bepaalde regels.
E-commerce kan ook perspectieven bieden aan ondernemers met een handicap. Men dient bijvoorbeeld niet steeds zelf een stock bij te houden.
Voor dit deel van de avond doen we beroep op dhr. Lieven Van de Velde die reeds meer dan 15 jaar bedrijfsleiders onderhoudt over internet en e-marketing.  Hij verzorgt de inleiding, maar houdt ook heel veel tijd vrij voor (individuele) vragen uit de groep.

ICT aangepast aan de handicap :
Internet kan oplossingen bieden, maar de aangepaste apparatuur om, met een handicap, de mogelijkheden van het internet te kunnen gebruiken, is uiteraard ook een belangrijk gegeven. Dat kan vanuit verschillende handicaps belicht worden. Misschien kan er bijvoorbeeld gekeken worden naar strategieën opdat mensen met een hoorstoornis meer bereikbaar worden. Inzake aangepaste ICT-apparatuur doen we die avond een beroep op mevr. Veerle Van Cauwenberg, een beslagen spreekster vanuit de organisatie ICT-WIJS. Ook zij zal voldoende tijd vrijmaken om in te gaan op vragen vanuit de groep.

Peercounselingmoment :
Op het einde van de avond maken we nog graag tijd vrij om in te gaan op handicapspecifieke vragen die niet direct met e-marketing of ICT te maken hebben.

Praktische gegevens
—————————
Datum : 16 juni 2014

Tijdstip: Van 18u30 tot 22u

Prijs : alles gratis, ook de aangeboden drankjes

Plaats : Europahotel, Gordunakaai  59 te 9000 Gent

Dit hotel is zeer geschikt voor personen met een handicap; goed bereikbaar met de wagen
en op 800m van het St.Pietersstation gelegen.

Assistentie : Indien tijdig bij ons aangevraagd kan een doventolk en/of een schrijftolk voorzien worden.

INSCHRIJVEN NOODZAKELIJK VIA : info@hazovzw.be of 055/ 60 37 43

Comments are closed.